Mág Tamás

Mág Tamás meghatározó szerepet tölt be a magyar kortárs festészetben, ezáltal kötelességünknek érezzük hogy röviden bemutassuk e nagyszerű művész munkásságát.

Mág Tamás

Mág Tamás

Mág Tamás eredetileg Erdélyi származású, Nagyváradon született. Iskoláit itt, majd Kolozsváron végezte. Grafikát és festészetet tanult, többek között Mottl Roman kezei alatt az egyetemen.

Családjával több mint 20 éve költözött Magyarországra, azóta egy Budapest melletti településen él és alkot a művész. Gyorsan beilleszkedett a magyar művészeti életbe, a jelentősebb kortárs galériák néhány éven belül megtalálhatóak voltak festményei.

Mesteri ecsetkezelés, a visszafogott színek kiválló alkalmazása jellemzik tájképeit, melyeken az impresszionista hatás érződik. Utcarészletei remek térérzékről és grafikai tudásról tanúskodnak. Az Erdélyi tájak és városképek mellett a magyar és olasz tájképek ihletik meg elsősorban.

Mág Tamás festmények

Kiállításai Magyarországon és Erdélyen kívül  Európa több oprszágában, az USA-ban, illetve Tajvanon és Japánban is megrendezésre kerültek már. Reméljük még sokáig bűvöli el alkotásaival közönségét Mág Tamás, aki az idén lesz 58 éves.

Hasonló cikkek:

  1. Aknay János festőművész

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Hozzászólások